Balıkesir'in haberde buluştuğu ortak nokta. Körfezde Haber Balıkesir'in En Çok Okunan Tek Haber Sitesi

Balıkesir Türkiye'nin yeni enerji üssü oluyor

BALIKESİR

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Mehmet Birol Şahin, Balıkesir'in Türkiye'nin yeşil enerji üssü olduğunu açıkladı.

Şahin, şunları söyledi:

"⚡Türk Sanayisinin İlk Yeşil Hidrojen Üretim Tesisi ile Hidrojen Ekonomisi Güney Marmara'da Canlanıyor...
⚡Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Enerjisa, Eti Maden, Tübitak-MAM ve Aspilsan; "Yeşil Hidrojen" için bir iş birliği protokolü imzaladı.
⚡Protokol ile Balıkesir’in Bandırma ilçesinde kurulu olan Enerjisa Üretim’e ait Bandırma Enerji Üssü’nde Türk sanayisinin ilk Yeşil Hidrojen üretimi ve kullanımı için çalışmalar başladı. 
⚡Çalışmalar kapsamında yeşil hidrojen, yeşil metanol ve amonyak, hidrojen depolamada çok kritik avantajlara sahip bor hidrür bileşiklerinin Ar-Ge çalışmaları ve pilot üretimlerinin yapılması da planlanıyor. 
⚡Enerjisa; Bandırma Enerji Üssü'nde toplam 1543 MW kurulu güce sahip 2 adet Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'ne, 3,5 MW kurulu güce sahip 1 adet Hidroelektrik Enerji Santrali'ne ve 2 MW kurulu güce sahip 1 adet Güneş Enerji Santrali'ne sahip.


⚡Orta vadede 1 GW+ Rüzgar Enerji Santrali ve 100-150 MW Güneş Enerji Santrali kurulu gücü hedefleyen Enerjisa, ülkemizde ve özellikle Güney Marmara'da yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı enerji üretim tesisleri için yatırım yapmaya devam ediyor.
⚡Enerjisa Bandırma Enerji Santralleri'nde uzun vadede gaz türbinlerinde hidrojen (%5-30 yeşil hidrojen, %70-95 doğalgaz karışımı) kullanımı planlanmaktadır.
⚡Proje ortağı Aspilsan; 2018 yılından beri İstanbul Ar-Ge Merkezi'nde katalizör, bipolar plaka, akım toplama plakaları, membran elektrot takımları, yakıt pili ve elektrolizör dizinleri üzerine Ar-Ge ve üretim çalışmaları yapmaktaydı.Aspilsan; bu sene 2 kW'lık elektrolizör prototipi üretmeyi, yakın vadede üretilen prototipleri bir yenilenebilir enerji tesisine entegre etmeyi, orta vadede 10 kW'lık elektrolizör sistemini devreye almayı, uzun vadede MW seviyesinde PEM elektrolizör üretmeyi hedeflemekte.


⚡Tübitak-MAM; hidrojen üretim teknolojileri ve yakıt pili teknolojileri üzerine Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır.
Biyokütleden gazlaştırma teknolojisi ile yeni ve yenilenebilir bir enerji taşıyıcısı olan hidrojenin üretimi için 150 kW'lık (ısıl) bir pilot sistem kurulmuştur.
⚡Tübitak-MAM, Eti Maden'le beraber; en az %96 saflıkta en az 15 ton/yıl kapasiteli trimetil borat ve 50 ton/yıl kapasiteli sodyum borhidrür üretim tesislerinin kurulması konusunda çalışmalar yapmıştır.
Bandırmamıza, Balıkesirimize ve Ülkemize hayırlı olsun.Buarada Susurluk Hükümet Konağı projesi İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandı...Susurluğumuza hayırlı olsun...."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.